مقایسه گوشت بوقلمون و گوشت مرغ از نظر پروتئین
پروتئین جزء ضروری رژیم غذایی متعادل است. پروتئین فواید زیادی برای سلامتی دارد و وجود آن لازم است. یکی از فواید آن این است که باعث کاهش اشتها و سطح گرسنگی میشود. این مادهی مهم باعث میشود تا وزن کاهش پیدا کند و نیاز به کالری اضافی و بیشتر احساس نشود. همچنین وجود آن برای افزایش حجم و توان ماهیچهها و عضلات بدن و استحکام استخوانها لازم است.
. اگرچه می توان از منابع مختلفی پروتئین را بدست آورد، مرغ و بوقلمون یکی از محبوب ترین غذاهای غنی از پروتئین هستند. پروتئین از منابع حیوانی سریع تر در بدن تاثیر خود را نشان میدهد و زودتر جذب بدن میشود. در میان منابع حیوانی پروتئین پرندگان و طیور نسبت به چهار پایان فواید بیشتر و ضرر کمتری دارد. این مقاله محتوای پروتئین بوقلمون و مرغ را بررسی میکند و میگوید که ممکن است کدامیک انتخاب سالمتری باشد. با خواندن این مقاله اطلاعات و دانش شما نسبت به گوشت این پرندگان بیشتر شده و انتخاب بهتر و آگاهانه تری خواهید داشت. اما به یاد داشته باشید که هرگز در مصرف گوشت حیوانات زیاده روی نکنید و اعتدال را در رژیم غذایی خود در نظر بگیرید.
پروتئین گوشت سفید
بیشتر گوشت سفید در مرغ و بوقلمون در سینهها و بالهای آنها است. به علت کمبود پروتئین میوگلوبین، رنگ گوشت مرغ سفیدتر از گوشت بوقلمون است. میوگلوبین مسئولیت حمل و نگهداری اکسیژن را در عضلات را دارد و مسئول رنگ قهوهای و تیرهای تر تکههای گوشت بوقلمون است.
گوشت سینه
گوشت سینه یکی از محبوب ترین قسمتهای گوشت مرغ است، به ویژه در بین علاقه مندان و رژیم های غذایی که به دلیل وجود پروتئین بالا و محتوای کم کالری آن است.
در اینجا مقایسۀ محتوای پروتئین 28 گرم گوشت پخته شده سینه را مشاهده خواهید کرد:
- پروتئین سینه مرغ: 9 گرم
- پروتئین سینه بوقلمون: 8 گرم
پروتئین گوشت مرغ یک گرم بیشتر از پروتئین گوشت بوقلمون در هر 28 گرم است. با این حال، از نظر تغذیه ای، این تفاوت ناچیز است. هر دو انتخاب یک پروتئین خوب برای یک وعده غذایی است.
گوشت بال
گوشت بال مرغ و بوقلمون بسیار شبیه به گوشت سینه است. میزان پروتئین در مقایسه با گوشت سینه تقریبا یکسان است. میزان و مقدار پروتئین در هر 28 گرم حدود 9 گرم در گوشت بال هر دو پرنده است.
خلاصه:
اختلاف بسیار کمی در میزان پروتئین گوشت مرغ و بوقلمون وجود دارد. سینه مرغ 1 گرم پروتئین بیشتری از سینه بوقلمون دارد، اما مقدار پروتئین گوشت بال مرغ و بوقلمون یکسان است. دلیل کمی تیره تر بودن رنگ گوشت بوقلمون نسبت به گوشت مرغ بیشتر بودن پروتئین میوگلوبین در گوشت بوقلمون نسبت به گوشت مرغ است.
پروتئین گوشت تیره
اصطلاح "تیره" برای توصیف قطعههای گوشتی با رنگ قرمز مایل به قهوهای استفاده می شود. کاهش این رنگدانه به دلیل غلظت بالای پروتئین میوگلوبین است. همانطور که میوگلوبین در حمل و نگهداری اکسیژن در سلولهای عضلانی کمک میکند، گوشت تیره معمولا در گروه های فعال عضلانی مانند پاها و ران مرغ و بوقلمون یافت میشود. هرچه میوگلوبین بیشتر باشد رنگ گوشت تیره تر خواهد شد که دلیل تمایز رنگ گوشت بوقلمون بر مرغ به دلیل وجود این ماده است.
گوشت پا
گاهی اوقات ران نامیده میشود، مقدار پروتئین گوشت پا هر دو مرغ و بوقلمون در هر 28 گرم حدود 8 گرم است.
گوشت ران
گوشت ران هر دو مرغ و بوقلمون در بالای پاها یافت میشود. گاهی اوقات برای فروش، به عنوان یک برش، به پا متصل میشود. در هر 28 گرم، مقدار پروتئین گوشت بوقلمون نسبت به مرغ 1 گرم بیشتر است:
- ران مرغ: 7 گرم
- ران بوقلمون: 8 گرم
گرچه در این مقایسه میزان پروتئین گوشت بوقلمون در هر 28 گرم بیشتر از میزان پروتئین گوشت مرغ شد. اما به طور کلی تفاوت زیادی ندارند. در هر صورت انتخاب هر دو به عنوان منبع خوبی از پروتئین با کیفیت بالا مورد قبول است.
خلاصه:
میزان و مقدار پروتئین گوشت پا و ران مرغ و بوقلمون تقریبا یکسان است، هرچند ران بوقلمون دارای 1 گرم پروتئین بیشتر از ران مرغ در هر 28 گرم است. اما این 1 گرم تفاوتی ناچیز است و آنچنان تاثیرگذار نخواهد بود.
کدامیک سالمتر هستند؟
هم مرغ و هم بوقلمون دارای پروتئین با کیفیت بالا هستند و میتوانند یکی از اجزای سالم یک رژیم متعادل باشند. اما در نظر داشته باشید که مصرف بیش از حد گوشت میتواند برای سلامتی مضر باشد. با اضافه کردن مقادیر متوسط مرغ یا بوقلمون به رژیم غذایی شما می توانید یک راه سالم برای برآورده ساختن نیازهای پروتئینی خود داشته باشید، اگرچه پروتئین تنها مواد مغذی موجود در گوشت بوقلمون و مرغ نیست. در هنگام تصمیم گیری بر روی گزینهای که ممکن است نیازهای تغذیه شخصی و اهداف سلامتی خود را به بهترین وجه برآورده سازد، تمرکز کنید. کل محتوای تغذیهای، از جمله کالری، چربی، ویتامین ها و مواد معدنی، باید همراه با پروتئین در نظر گرفته شود.
کالری و چربی
با توجه به اهداف سلامتی شما، توجه به میزان کالری و چربی غذا ممکن است ضروری باشد. چربی یک جزء ضروری از یک رژیم سالم است و گوشت طیور شامل انواع مختلف چربیهای سالم هستند. با این حال، چربی در مقایسه با پروتئین یک منبع غلیظ تر و متراکم تر از کالری است. این به این معنی است که تکههای گوشت با چربی بیشتر کالری بیشتری نسبت به تکههای کوچکتر خواهد داشت. به طور کلی، گوشت تیره در هر دو مرغ و بوقلمون چربی بیشتری نسبت به گوشت سفید دارد. این امر برای انواع دیگر ماکیان نیز صادق است. کاهش تکههای گوشتهای تیره مرغ دارای چربی و کالری کمی بیشتری نسبت به تکههای گوشتهای تیره بوقلمون دارد. همین امر برای گوشت سفید این دو نوع ماکیان نیز صادق است، زیرا کالری بوقلمون کمی کمتر از کالری مرغ است. همچنین لازم به ذکر است که اگر پوست آنها را ببینید، نوع و میزان چربی و کالری را در هر نوع از طیور و ماکیان مشاهده میکنید. هیچ کدام از اینها به این معنی نیست که انتخاب یکی لزوما بهتر از دیگری است، اما ممکن است بسته به آنچه که شما میخواهید با رژیم غذایی خود انجام دهید، یکی با ارزش تر از دیگری باشد.
ویتامین و مواد معدنی
در حالی که تفاوت معنی داری در محتوای ویتامین و مواد معدنی بین مرغ و بوقلمون وجود ندارد، ممکن است برخی از این مواد مغذی در بین گوشت سفید و گوشت تیره وجود داشته باشد. به عنوان مثال، سینه مرغ حاوی نیاسین و ویتامین B6 بیشتری از پای مرغ است، در حالی که پای مرغ حاوی مقدار بیشتری از روی نسبت به سینه مرغ است. بنابراین اگر میخواهید میزان مصرف روی بدن خود را افزایش دهید، گوشت تیره ممکن است یک گزینه بهتر باشد، در حالی که اگر بخواهید ویتامین B افزایش یابد، گوشت سفید ممکن است بیشتر مناسب باشد. با توجه به گزینههای رژیم غذایی مانند این، خوب است که تصویر بزرگ را در ذهن نگه دارید. خوردن غذاهای متنوع و کاهش گوشت ممکن است بهترین راه برای اطمینان از دریافت مواد مغذی مورد نیاز شما باشد.
خلاصه
هر دو مرغ و بوقلمون میتواند بخشی سالم از رژیم غذایی شما باشد. علاوه بر پروتئین، هر دو کالری، چربی، ویتامینها و مواد معدنی را فراهم میکنند. با توجه به اهداف سلامتی شما ممکن است یکی را بیش از دیگری ترجیح دهید. البته طعم و مزه و نوع طبخ هم ممکن است ترجیح انتخاب یکی بر دیگری را مشخص کند. برخی ممکن است طعم و مزهی گوشت بوقلمون را بیشتر از گوشت مرغ دوست داشته باشند و برخی دیگر بر عکس.
نتیجه گیری:
هر دو بوقلمون و مرغ دارای پروتئین با کیفیت بالا هستند. سینه مرغ دارای پروتئین کمی نسبت به سینه بوقلمون است، اما ران بوقلمون دارای پروتئین کمتری نسبت به ران مرغ است. گوشت قسمتهای دیگر مقدار مساوی پروتئین را تامین میکند. اینکه کدام نوع گوشت سالم تر است به اهداف سلامت و تغذیه شخصی شما بستگی دارد. هنگام تصمیم گیری در مورد اینکه آیا این غذا به رژیم غذایی شما مرتبط بوده و سودمند است، همیشه همه چیز را در نظر بگیرید، از جمله کالری و ویتامین ها، و نه فقط یک جزء مانند پروتئین. خوردن غذاهای مختلف برای اطمینان از عرضه کافی از تمام مواد مغذی مورد نیاز بدن، سلامت شما را به طور موثر حمایت می کند. تعادل کلید اساسی است. در کنار پروتئینهای حیوانی از انواع گیاهی آن هم میتوان استفاده کرد. گیاهان هم منابع ارزشمند و کم ضررتری از آن را در اختیار دارند و میتوانند بخش بزرگ و مهمی از رژیم غذایی شما را تشکیل دهند. بسیار مهم است که رژیم غذایی متعادلی داشته باشد و بدن خود را از مصرف هیچ یک از منابع غذایی محروم نکنید. چون هر کدام فواید و مزایای متفاوت و خصوصیات منحصر بفردی خواهند داشت و برای بدن لازم است. زیاده روی و افراط در مصرف گوشت حیوانات منجر به ابتلای انسان به بسیاری از بیماریها و کاهش طول عمر میشود. البته در این میان گوشت سفید از گوشت قرمز ضرر کمتر و منفعت بیشتری دارد و توصیه میشود که بیشتر از گوشت سفید به جای گوشت قرمز مصرف شود. گوشت طیور و ماهیها در دسته بندی گوشتهای سفید قرار میگیرد.
تهیه کننده : توپ تاپ
فقط همه چیز اکی هست جز پولش