آیه ۲۴ سوره کهف به گفتن کدام عبارت تاکید دارد ؟
(۱) الحمد لله
(۲) سبحان الله
(۳) ان شاء الله پاسخ صحیح
، آیه ۲۴ سوره کهف بر گفتن عبارت "ان شاءالله" در هنگام بیان اخبار آینده و تصمیمگیری برای انجام کارها تأکید دارد.
دلایل این تأکید عبارتند از:
۱. یادآوری وابستگی انسان به مشیت الهی:
این عبارت به انسان یادآوری میکند که هیچ قدرتی مستقل از خداوند نیست و همه چیز در ید قدرت اوست. انسان با گفتن "ان شاءالله" اذعان میکند که انجام هر کاری منوط به اراده و مشیت الهی است.
۲. ایجاد روحیه امیدواری:
"ان شاءالله" نشاندهنده امیدواری به یاری خداوند در انجام کارها و رسیدن به اهداف است. انسان با گفتن این عبارت، به خود و دیگران امید میدهد که خداوند در صورت صلاح، او را در مسیر رسیدن به اهدافش یاری خواهد کرد.
۳. جلوگیری از غرور و تکبر:
انسان با گفتن "ان شاءالله" به این واقعیت اذعان میکند که همه چیز در اختیار او نیست و نباید به قدرت و توانایی خود مغرور شود.
۴. ترویج فرهنگ صبر و شکیبایی:
"ان شاءالله" به انسان یادآوری میکند که ممکن است همه چیز طبق برنامه و خواسته او پیش نرود و باید در برابر ناملایمات صبور و شکیبا باشد.
۵. ترویج فرهنگ توکل:
انسان با گفتن "ان شاءالله" به خداوند توکل میکند و انجام کارها را به او میسپارد.
در آیه ۲۴ سوره کهف، خداوند به پیامبر اکرم (ص) میفرماید:
"وَلاَ تَقُولَنَّ لِشَیْءٍ إِنِّی فَاعِلٌ ذَلِکَ غَدًا إِلَّا أَنْ یَشَاءَ اللَّهُ وَاذْکُرْ رَبَّکَ إِذَا نَسِیتَ وَقُلْ عَسَىٰ أَنْ یَهْدِيَنِی رَبِّی لِأَقْرَبَ مِنْ هَٰذَا رَشَدًا"
ترجمه:
"و هرگز درباره چیزی نگو که «فردا آن را انجام خواهم داد» مگر اینکه [بگویی] «اگر خدا بخواهد». و هنگامی که فراموش کردی، پروردگارت را یاد کن و بگو: «امید است که پروردگارم مرا به راهی نزدیکتر از این به رشد هدایت کند»."
همانطور که در این آیه مشاهده میشود، خداوند به پیامبر اکرم (ص) دستور میدهد که در هنگام بیان اخبار آینده، جمله "ان شاءالله" را به کار ببرد. این دستور نشاندهنده اهمیت و ضرورت این عبارت در فرهنگ اسلامی است.
بنابراین، میتوان گفت که آیه ۲۴ سوره کهف بر گفتن عبارت "ان شاءالله" در هنگام بیان اخبار آینده و تصمیمگیری برای انجام کارها تأکید دار